השתלת שיניים ממוחשבת מהי?

ניווט מהיר

כשמדובר על השתלת שיניים ממוחשבת מדובר למעשה על שיטה מאד חדשנית, מתקדמת ומשוכללת בתחום של פה ולסת. הפן הממוחשב בא לידי ביטוי בעיקר ביצירת הדמיה בתלת מימד של חלל הפה והשיניים של המטופל כדי להתאים לו טיפול מדויק עבורו, איכותי ויעיל. באמצעות טכנולוגיית אבחון מתקדמת בשם "טומוגרפיה" ניתן לצלם את השיניים של המטופל באמצעות רטנגן ולייצר תמונה תלת מימדית של כל מערכת השיניים. בעבר, היו עושים שימוש בצילום פנורמי שהיה מייצג באופן דו מימדי את השיניים של המטופל ולא הייתה מתקבלת התמונה המלאה. עוד שיטה בצילומי שיניים הייתה צילומי CT שמאפשרים לראות גם את המבנה האנטומי של הלסת ואת השכבות של השיניים ברמת עובי ודחיסות העצם. הטכנולוגיה התלת מימדית  מאפשרת לרופא להבין איך למקם את השתל הדנטלי באופן האופטימלי ביותר, מבלי לפגוע בעצבים או בסינוסים.

כיצד מתבצעת השתלת שיניים ממוחשבת?

התהליך כולל מספר שלבים.

  1. בדיקה מסוג טומוגרפיה שנותנת תמונה מלאה על מצב השיניים, רקמות, עצבים וכדומה גם בלסת העליונה וגם בתחתונה.
  2. את תוצאות ההדמייה שבוצעה בשלב הראשון מזינים לתוכנה מיוחדת שמפיקה מהם מודל בתלת מימד של מערכת השיניים. המודל הזה מכונה "סד ממוחשב". בדומה לסד שמשתמשים בו בתהליכי יישור שיניים שקוף זהו למעשה התקן שקוף אשר מולבש על שיני המטופל. דרך התקן זה עושים למעשה את ההשתלה עצמה.
  3. לאחר הסריקה עוברים להשתלה עצמה. מחדירים לסד את השתלים לתוך הלסת, תוך בדיקה והשוואה מתמדת להדמייה הוירטואלית שהתקבלה.

איפה אפשר לעבור טיפול של השתלת שיניים ממוחשבת?

תוכלו לקבל ייעוץ לטיפול מסוג זה אצל רופאי שיניים מתקדמים המתמחים בהשתלות שיניים ומקבלים מטופלים ברחבי הארץ. לא כל רופאי השיניים מטפלים בהכרח בשיטה הזו.

איך בוחרים רופא שיניים לביצוע הפרוצידורה?

למרות שמדובר בתהליך ממוחשב וסופר מתקדם מבחינה טכנולוגית, עדיין מומלץ לבחור רופא שיניים שזוהיא כמובן ההתמחות שלו. תוכלו לבחור באחת משתי אפשרויות. אפשרות אחת היא בעצם לדבר עם אנשים שאתם מכירים ובעצם דרכם לבדוק על רופא שיניים מקצועי. אפשרות שנייה היא לבצע מחקר בעצמכם ולהיעזר ברשת האינטרנט. כמובן, שלכל בחירה יש את היתרונות אל מול החסרונות שלה. יש כמה קריטריונים וכמובן גם שאלות שחשוב לבדוק בבחירת רופא שיניים עבור השתלת שיניים.

  1. טכנולוגיה – בדקו באיזה מכשור רופא שיניים אותו תבחרו עושה שימוש.
  2. מקצועיות – וודאו את הידע ואת רמת המקצועיות של הרופא לפני שאתם מקבלים החלטה לכאן או לכאן.
  3. זמינות -וודאו כמה הרופא יהיה זמין עבורכם וכמה זמן הטיפולים נמשכים. כדאי לשאול בנוסף האם לטיפולים מתלווים כאבים, תופעות לוואי או תסמינים.
  4. מחיר- בדקו מה המחיר של הטיפולים ונסו להשוות אותו גם לרופאים אחרים.
  5. החלמה – בדקו כמה זמן ההחלמה לוקחת.
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: