מעבר משרד הוא דבר לא פשוט בכלל, ובהרבה מאוד מקרים תהליך המעבר עצמו עלול "לבוא בדרך" של שגרת העבודה שלנו. אמנם, גם כאן – עם המידע הנכון בהחלט נוכל לתכנן את מעבר המשרד מראש ובצורה יעילה, כך שהוא לא יתנגש עם העבודה שלנו ואף נוכל למזער את ההפרעות. אז איך עושים את זה נכון? בכתבה זו תוכלו טיפים חשובים ועצות מפתח שבהחלט יעזרו לכם.
הכל מתחיל בסדר וארגון
רגע לפני שאתם בוחרים חומרי אריזה כמו ניילון נצמד – הגיע הזמן להקפיד לשמור על סדר וארגון. נרצה לעבור על כל הציוד המשרדי שלנו, ולהבין מה הולך איתנו הלאה אל עבר המשרד החדש ומה נעדיף להשאיר. רצוי אפילו למיין את הציוד לפי קטגוריות כאלו – מועבר, לא מועבר, ונזרק או מועבר לתרומה. לאחר שהבנו מה אנחנו מעבירים, נרצה לארוז את כל הציוד המועבר בצורה מסודרת, אפילו כדאי למיין את הארגזים לפי תכולה תחת מקרא מסוים של סימון שהוא ברור עבורינו.
מעבר המשרד – הגיע הזמן להכין את המשרד החדש
אז סיימנו לארוז הכל, ואנחנו צעד אחד קרובים יותר למעבר. הגיע הזמן עכשיו להכין את המשרד החדש לקראת המעבר שלנו. בשביל לעשות זאת, קודם כל נרצה לבדוק את התקינות של המשרד החדש, כך שנוכל לוודא כי הוא בטיחותי ומוכן לשימוש. נרצה גם להתקין את הריהוט והציוד המשרדי בהתאם לתכנון שלנו, ולבסוף לבדוק כי כל מערכות החשמל עובדות כמו שצריך – כך שנוכל להמשיך בעבודה רציפה כבר לאורך יום המעבר עצמו.
טיפ של מקצוענים: התחילו בקטן
עבור המעבר עצמו, נרצה להתחיל בקטן, ולהתחיל עם האריזות והמיונים מוקדם ככל הניתן. אם נתחיל במעבר ובהכנות חודש לפני התאריך המשוער מן הסתם שניתקל בעומס די משמעותי, אך אם לעומת זאת, נתחיל בהכנות חצי שנה לפני ונקצה משימות קטנות עבור כל יום נוכל לעשות זאת בקלות. מעבר לכך, בשיטה זו גם לא נקדיש יותר מדי זמן בכל יום, וכך למעשה שגרת העבודה שלנו כמעט ולא תיפגע.