איך להתמודד עם גירוי בעור?

ניווט מהיר

מי שחש גירוי בעור צריך להיות כמה שיותר ספציפי על מנת לתאר את מה שהוא רואה, מרגיש או חווה. יש סוגים שונים של גירויים ויש אפילו יותר גורמים שעלולים לגרום לגירויים שונים. האוויר אינו נקי ובאזורים גאוגרפיים שונים הוא אפילו מזוהם ממש, יש סוגי בדים שמייצרים מהם בגדים והם אלה שעלולים לגרום לגירוי וכמובן שפגיעה או פציעה עלולות להזדהם ולהפוך בעצמן לגירוי בעור. במידה ומדובר בילד או תינוק חשוב מאד לפנות אל רופא עור או איש מקצוע טיפולי על מנת שימצא את הדרך הטובה והנכונה ביותר להתמודד עם הגירוי וכך יספק הקלה.

 

גירויים בעור שמקורם במחלות

לא בכדי יש תחום שלם בעולם הרפואה שעוסק במחלות עור. לפעמים הגירוי יהיה נקודתי וחד פעמי ובמקרים אחרים כאשר הגירוי יחזור על עצמו אפשר יהיה לאבחן מחלת עור כרונית כמו אטופיק דרמטיטיס. מדובר בסוג של אלרגיה, רגישות של העור שלא מצליח להתמודד עם האוויר או עם כל מרכיב אחר שהוא בא איתו במגע וחוסר נוחות או גירוי, גירוד ואדמומיות יהיו סוגים שונים של תגובות לרגישות זו. מדובר במחלה שמאפיינת לא מעט ילדים ופעוטות ולכן מומלץ לדעת עליה על מנת לקחת אותה בחשבון ולפנות כמה שיותר מהר לרופא עור שיבצע אבחון ויציע את דרך הטיפול או ההקלה המתאימה ביותר.

 

איך להתמודד עם גירוי בעור

מעבר לפנייה אל רופא עור שחייבת להתבצע – במקרים רבים נוח ומומלץ מאד לפנות לקהילות של אנשים שסובלים מאותה הבעיה ולקבל מהם חוויות או רעיונות להקלה על המצב. בעידן האינטרנט והרשתות החברתיות זה אפילו הרבה יותר קל מכפי שזה היה בעבר ורעיונות הדדיים בהחלט יכולים להביא איתם לא מעט מזור. עניין זה מקובל ופופולרי כיום בנוגע להרבה מאד מחלות או מצבים רפואיים ולכן גם בנושא של מחלות עור, גירויים או אפילו המתנה לאבחון רשמי. מאד מנחם לדעת שיש אנשים נוספים שסובלים מאותו עניין והדרך שלהם להתמודד יכולה להקל מאד על מי שעדיין לא מכיר את התסמינים.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: